proiect


Primul serviciu de pescaturism din România.

Doar în Mila 23, Delta Dunării.

Puteți trăi o zi din viața unor pescari autentici, alături de aceștia, într-un sat pescăresc prin Deltă. Vizitați o gospodărie pescărească tradițională din Mila 23, și aveți prilejul unei experiențe inedite, de cultură și gastronomie pescărească, prietenoasă cu natura bogată a Deltei Dunării.

Timp de 3 ore însoțiți pescarii în traseul lor zilnic printre vârșe și vintire, și apoi gătiți împreună peștele colectat, în gospodăria lor, sau chiar pe mal, în gradina de legume. Dacă recoltați prea mult pește, vă opriți la cherhana să predați surplusul. Legendele pescărești vă vor îmbogăți călătoria și vechile rețete ale multi-premiatelor bucătărese din Mila 23 vă vor surprinde cu feluri de a găti peștele la care nu v-ați fi gândit.

Traseele speciale pentru pescaturism sunt parcurse cu ghid, în lotci special construite pentru turism, elegante și confortabile, bazate pe tradiția marangozilor, constructorii de bărci din Deltă.

Pescaturismul este o formă de ecoturism și turism responsabil, cultural, făcut cu grijă față de mediu. Proiectul „Lotca Habitat: Pescaturism în Delta Dunării” este inițiat de Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic la canoe și fost pescar în Mila 23.